Arnöbergs Säteri

Arnoberg

Föryngring på Arnö – familjen Cronstedt-Eliasson flyttar in på Arnöberg

Lagom till påsk kommer Ina Cronstedt och Jakob Eliasson med barn att flytta in på Arnöberg efter det att köpet från Kerstin Tellås blev klart i januari.
Ina och Jakob är i trettioårsåldern och kommer närmast från Södermalm i Stockholm. De räknar med att tågpendla en del till jobben, men ändå vara bofasta på Arnöberg.
I familjen finns två barn Sigge och Eddie, 3 och 1 år och man hoppas nu att få dagisplats i Strängnäs.
Ina Cronstedt jobbar som chefscontroller på Atlas Copco i Stockholm och tänker arbetspendla i veckorna.
Jakob Eliasson jobbar i finansindustrin och förvaltar för närvarande en räntefond avsedd för institutionella kunder. Han har tidigare arbetat på investmentbank i London. Just nu är han föräldraledig med Eddie.
Jakob är uppvuxen i Djursholm utanför Stockholm medan Ina växte upp på en gård i Östergötland och är van med livet på landet.

– Det känns skönt att Ina är uppvuxen på en gård och vet vad det innebär. Gummistövlarna står alltid redo, säger Jakob Eliasson.

Jakobs far var vän med den tidigare ägaren till Arnöberg, framlidne Carl-Johan Åberg och säger sig ha minnen av att han som barn var på besök på Arnöberg.

Nu hoppas de hitta en hyresgäst till nyrenoverade torpet Höganbo, gärna en barnfamilj, som kan bidra till att öka den bofasta befolkningen på Arnö. De räknar med att nuvarande hyresgäster i övriga bostäder kommer att bo kvar.

De är båda intresserade av natur och viltvård. Ina passade på att ta jägarexamen under den första föräldraledigheten med Sigge, något som Jakob gjort redan tidigare. De undersöker nu vilka möjligheter de har för att ordna med jaktarrendet på ön i samarbete med häradsallmänningen.

Arnö Intresseförening hälsar hela familjen varmt välkomna till Arnö!

Läs mer om Arnöbergs Säteri här