Bredband – Fiber

Senaste nytt 2020-07-04

Som vi tidigare informerat om så har IP-Only beslutat att bygga ett fibernät där Arnö ingår.

Föreningen har sökt kontakt med IP-Only för att få klarhet i när etableringen blir av, men utan något resultat. Vi har därför skrivit till kommunen då bredband är en av de krav som är omnämnt i vår ortsanalys.

Kommunen svarar att de förlitar sig helt på att IP-Only gör det de lovar och säger sig ha små möjligheter att påverka deras arbete.

IP-Only erbjuder att ansluta fiber till ditt hus

I mitten av december 2016 skickade IP-Only brevet nedan till samtliga fastighetsägare på Arnö. Har du inte fått det, tag omedelbart kontakt med IP-Onlys representant  Amar Palm, tel. 076-937 28 82 och e-post amar.palm@ip-only.se.

Introduktionsbrev

Ladda ner brevet här.

Det är VIKTIGT FÖR DIG att du tar del av detta erbjudande snarast. Sista dagen för beställning är den 31 JANUARI!

Varför skall jag ha fiber!

Stadsmakterna har lovat att 90% av Sverige skall ha tillgång till snabbt bredband år 2020. Snabbt bredband är en del av samhällets infrastruktur som bara ökar i betydelse. Den huvudsakliga användningen idag är för telefoni, internet, TV och larm. Samhälleliga, kommersiella och privata tjänster utvecklas redan nu i snabb takt.

IP-Only har för avsikt att täcka hela Arnö med fiber där det finns efterfrågan. Deras erbjudande att dra in fiber i ditt hus för 19900 kronor är konkurrenskraftigt. PTS anger att en medelkostnad per anslutning i hela Sverige i början av 2015 var 18000 kronor. Vårt pris är samma som i villaförorter. Men vi har bara en chans att få det till detta pris. IP-Only kommer att ha sin personal och utrustning i vårt område under sommaren och hösten i år. Därefter kommer det att bli mycket kostsamt att få fiber framdragen till ditt hus.

Etableringen planerades bli snabb. I slutat av sommaren eller under hösten beräknades jobbet vara klart.

Läs om företaget på IP-Onlys hemsida, klicka här.

Klicka här för att se tillgängliga tjänster och priser. Bry dig inte om att skiva i någon adress utan sök längre ned på sidan under rubriken ”Vad är du intresserad av?”